CONTACT

Als groot liefhebber van tekenen was de kunstacademie in Rotterdam een logische keuze. Ik studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie, in de richting autonome beeldende kunst.
Waar mijn werk autonoom begon werd het de laatste jaren steeds illustratiever. Ik paste grafische technieken toe in mijn tekeningen en ben rompertjes gaan maken met mijn ge├»llustreerde zeefdrukken.  Ook werd ik bedreven in linosnijden, dat is een druktechniek waarbij je linoleum gebruikt. Dit zie je terug in de geboortekaartjes die ik ontwerp.
 
Het vrije tekenen heb ik nooit losgelaten. In de dierenportretten kan ik me helemaal uitleven met kleur, detail en compositie. Tekenen met kleurpotlood is een zeer intensieve en tijdrovende taak, maar ik geniet er enorm van. Tekenen kun je zien als een proces, waarbij vooraf nog niet vaststaat hoe het eindresultaat zal zijn. Die verrassing maakt het zo interessant.
 

Sinds 4 jaar werk ik ook samen met mijn partner, Ivo Wolf. Daar komt de naam Bir&Wolf dus ook vandaan. We hebben ieder ons eigen specialisme en vullen elkaar daarin goed aan. Ivo studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zichzelf geschoold in het vervaardigen en samenstellen van uiteenlopende objecten als lampen en meubels. Hij werkt ook als kok en cateraar.

Interesse in een gepersonaliseerd portret?
Neem gerust contact op om naar de mogelijkheden te vragen.

Amsterdam

Kvk: 63811472

Tel: 0642102819

Email: birgitrossen@hotmail.com